Hacıbeyli Atatürk İlkokulu

a)Okulun Tarihçesi

Hacıbeyli Atatürk İlköğretim Okulu 1978-1979 yılında eğitim öğretime geçmiştir. Köyümüzde devlete ait bina olmadığından belediyenin bir şahıstan almış olduğu bina gerekli tadilattan sonra kullanılmaya başlamıştır.

Kurucu Müdür Kemal KALAY'dır. Okul olarak kullanılan binanın 4590 metre kare alanı vardır. 1988 yılında bu alan belediye tarafından Milli Eğitime devredilince bu arsa içerisine Milli Eğitim tarafından inşaat başlatılmış ve aynı yılın aralık ayında inşaat tamamlanıp, 1988-1989 Eğitim öğretim yılının ikinci döneminde okul hizmete girmiştir.

1992-1993 Eğitim öğretim yılında ikinci ve üçüncü katlarının yapımına başlanmış ve 1994 yılında binanın yapımı bitmiştir.

1995-1996 eğitim öğretim yılında Hacıbeyli Atatürk İlköğretim Okulu olarak hizmete açılmış ve halen İlkokul/Ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.